Blog

A „homokóra” testalkat

2018.08.13 10:00

Egy korábbi cikkünkben felvázoltuk a testalkat típusokat, most egy kicsit részletesebben elemezve vegyük egyenként sorba mindegyik testalkatot. Elsőként a homokóra testalkatnak adunk tippeket.

A homokóra alkat (vagy X testalkatnak is szokták nevezni), amikor a vállak és a csípő körülbelül egyforma szélesek, a derék pedig karcsúbb.

Ezek az arányok a plusz kilók mellett is megvannak, tehát nem csak vékony nők lehetnek homokóra alkatúak.

Homokóra testalkat

Ha ilyen a testalkatod, bátran emeld ki szép nőies alakodat. Ne takard el bő szabású zsákruhákkal. Legyen az a célod, hogy megtartod alakod egyensúlyát. Ezt egyszerűen elérheted úgy, ha derekad keskenységét mindig előtérben tartod.

Lássuk, hogyan csináld!

Egy alakkövető ruha szépen megmutatja az alakod körvonalát, remekül áll rajtad. Arra viszont figyelj, hogy ne legyen túl szűk, finoman kövesse tested vonalát.

Ha nem szeretsz testhez simuló ruhákat hordani, jó megoldás, ha a derekadra övet teszel, így látványossá teszed karcsú derekadat.

Felső? A karcsúsított szabásvonalú biztosan nyerő. Egy felső viselésénél se feledkezz meg szárnysegédedről, az övről. Illetve az olyan darabokról, amik derékban megköthetők, húzottak.

A V-nyakkivágású felsők, ruhák kifejezetten jól állnak neked.

Szoknya? Szerencsés vagy, bátran válogathatsz a fazonok között. Egyenes vagy A-vonalú, magasított derekú vagy klasszikus is jöhet, arra figyelj, hogyan viseled.

Ha például magasított derekú szoknyát választasz, a felsődet betűrve viseld hozzá, hogy ne takarja el a derekadat.

Egy ceruzaszoknya jolly joker számodra, de egy A-vonalú szintén hangsúlyozza az alakodat.

Nadrág? Válassz laza anyagból készült nadrágot. Óvatosan a nagyon skinny nadrágokkal, illetve a mély ülepű nadrágokkal. Egy enyhén bővülő szárú viszont jó döntés.

Ha szeretnél többet megtudni a testalkatokról, az öltözködés fortélyairól, megismerni jobban magadat: www.fmariann.hu

Webáruház készítés