Blog

A „körte” testalkat

2018.10.01 10:00

A körte testalkat (vagy „A” alkat), amikor az alsó testrész erősebb, mint a felső. A vállak keskenyek, a csípő szélesebb a vállaknál, a combok szélesek, a vádli formás.

Körte testalkat

 

 

Ennél a testalkatnál a cél, hogy kiegyenlítsd a testarányaidat, a felső testrészedre vidd a hangsúlyt, és az alsót finomítsd. Ezt a következő módon érheted el.

Olyan ruhát válassz, ami a derekadon passzos, majd lefelé bővül, A-vonalú. A vállán vagy dekoltázsán díszített ruhák előnyben, ugyanis odavonzzák a tekintet.

A felsőválasztásnál inkább kerüld a bő fazonokat, mert azzal eltakarod a karcsú derekadat. Mivel a célod az, hogy a felsőtestedet kiemeld, válassz dekoratív darabokat. Színeset, mintásat, csipkéset, fodrosat. A feltűnőbb dekoltázzsal rendelkező felsők is jöhetnek, arra viszont ügyelj, hogy ne legyen túl mélyen dekoltált, ha kicsi a mellméreted. A felső hosszánál ügyelj rá, hogy ne a csípődnél érjen véget, mert azzal szélesebbnek láttatod a csípődet.

Szoknyából és nadrágból ne válassz túl feltűnő darabokat, és ne legyen túl szűk, illetve túl bő sem. Ha egyszerűbbeket, egyszínűeket vagy mondjuk sötét színű szoknyát vagy nadrágot választasz, azzal máris háttérbe helyezed a csípődet.

A szoknya hosszánál figyelj oda, hogy ne legyen túl rövid, legjobb, ha legalább a térdedig ér.

Ne feledkezz meg a kiegészítőkről! Egy hangsúlyos, látványos nyaklánc vagy fülbevaló szintén a felsőtestedre fogja vonzani a tekintetet.

 

Ha szeretnél többet megtudni a testalkatokról, az öltözködés fortélyairól, megismerni jobban magadat: www.fmariann.hu

 

Webáruház készítés