Blog

A „téglalap” testalkat

2018.09.17 10:30

A téglalap vagy oszlop testalkat (illetve „I” alkat), amikor a váll, derék és csípő méretei közel azonosak, egyik testrész sem tűnik ki jobban a másiknál. Keskeny csípő és váll, kisebb mellek, kevésbé hangsúlyos derékvonal, szép hosszú lábak és karok jellemzik ezt a testalkatot.

Téglalap testalkat

Ha ilyen a testalkatod, használd ki, hiszen semmit sem kell elrejtened, szinte mindent viselhetsz azt a célt figyelve, hogy alakodat a homokóra alkat felé közelítsd.

Amiben nem érdemes gondolkoznod, az egyenes, alaktalan ruhák, zsákruhák.

 

Ruhából jöhetnek a nőies darabok, a derékban karcsúsított, húzott vagy övvel ellátott darabok illetve az A-szabásvonalú darabok.

Bátran viselj a derekadon övet, ezzel máris a homokóra alkatot idézed meg.

Felsőből válassz színes, mintás, vállnál vagy mellnél díszített darabokat. Fodros nyakrész, gallér, zsebek, fodros ujjak, puffos ujjak, a vállakat szabadon hagyó felső mind formálja a felsőtestedet.

Szoknya? Bátran viselj különlegesebb, mutatósabb darabokat. Egy A-vonalú szoknya például biztosan jó választás, és itt is érvényes, hogy a fodrokkal, zsebekkel, egyéb díszítéssel ellátott szoknyák formálják a csípődet.

Nadrágból inkább a csípőnadrágok állnak neked jól, a magas derekú változatokkal vigyázz, egyenes és szűk szabású jöhet és érdemes farzsebest választanod.

Ne hanyagold el a kiegészítőket! Viselj bátran dekoratív ékszereket, feltűnő táskákat.

 

Ha szeretnél többet megtudni a testalkatokról, az öltözködés fortélyairól, megismerni jobban magadat: www.fmariann.hu

Webáruház készítés