Blog

Ezért öltözz a testalkatodhoz

2018.07.09 15:30

Te mi alapján választod ki a ruháidat? Színek, minták? Ami éppen a legdivatosabb? Szoktál figyelni arra, hogy a testalkatodhoz mi passzol a legjobban?

Miért nem mindegy?

Fontos, hogy egy ruhadarab kiválasztásánál ne csak arra figyelj, hogy tetszik-e a színe és a mintája. Ha olyan darabokat választasz, amik az alakodhoz leginkább illenek, a pozitívumait mutatják, hidd el, még elégedettebb leszel a tükörképeddel. Ha elégedett vagy a tükörképeddel, jobban érzed magad, magabiztosabb leszel és az önbizalmad is több lesz. Ezek megléte az öltözködés alapja, mi pedig szeretnénk segíteni ennek megszerzésében, ezért is találsz a termékeink leírásánál egy pár öltözködési tippet, ajánlást is. Továbbá extra segítséget szeretnénk nyújtani azzal, hogy van lehetőséged a ruhák hosszát neked megfelelően állítani.

Azt, hogy egy ruha úgy álljon, mintha rád öntötték volna, befolyásolja a ruha szabásvonala, hossza, anyaga, mintája és színe.

Első körben foglalkozzunk a szabásvonallal. Lássuk most csak röviden és tömören a testalkat típusokat.

 

Testalkat típusok

 

Homokóra

A vállak és a csípő körülbelül egyforma szélesek, és ehhez karcsú derék párosul. Emeld ki az alakodat, válassz a test vonalát követő darabokat, illetve derékhangsúlyos darabokat, például egy alakkövető felsőt, szoknyából egy ceruzaszoknyát vagy egy A-vonalú derékszoknyát.

 

Alma

A test leghangsúlyosabb része a csípővonal felett van. A vállak és a csípő szélesek, a has kidomborodik. A cél, hogy eltereld a figyelmet a hasról, és a hangsúlyt a derekad és a vállaid felé vidd. Jó választás egy a dekoltázsadat szabadon hagyó felső egy A-vonalú szoknyával.

 

Téglalap

A váll, a derék, a csípő körülbelül azonos szélességű, egyik testrész sem különösképp hangsúlyos, tehát itt a cél az alak formázása, nőiesítése. Erre például jó választás lehet egy a vállakat szabadon hagyó felső betűrve egy A-vonalú szoknyával.

 

Körte

Az alsó testrész erősebb, mint a felső. A vállak keskenyek, a csípő szélesebb a vállaknál, a combok szélesek, a vádli formás. Tehát neked a felsőtestedre érdemes irányítanod a figyelmet például egy olyan felsővel, ami a váll résznél, a dekoltázsán díszített.

 

Fordított háromszög

A váll szélesebb, mint a csípő. A felsőtest hangsúlyosabb, tehát az alsótestedre érdemes terelned a figyelmet, válassz például A-vonalú szoknyát vagy ruhát.

 

Te melyik alaktípusba tartozol? A testalkatodhoz választasz ruhát?

Ha szeretnél többet megtudni a testalkatokról, az öltözködés fortélyairól, megismerni jobban magadat: www.fmariann.hu

Webáruház készítés