Használati-Kezelési útmutató

 

Kedves Vásárló!

 

Köszönöm, hogy a termékemet választottad. A termékek típustól függően más-más kezelést igényelnek, ezért kérlek, figyelmesen olvasd el az alábbi útmutatót.

 

A kiegészítők, textil ékszerek kezelési útmutatója

A textil ékszereket a következő utasítások szerint kezeld.

 

Mosási jelképek

 

  1. Kézzel mosható max. 30 °C-os vízben, semleges mosószerrel.
  2. Nem fehéríthető.
  3. Gépi szárítás tilos. A textiltermék árnyékban (napfénytől védve) fektetve, csepegtetve szárítandó, a centrifugálás nem engedélyezett.
  4. Nem vasalható.
  5. Nem tisztítható.

 

 

A ruhatermékek kezelési útmutatója

A ruhatermékek anyagösszetételét a bevarrt címke jelzi.

A ruhaterméket a bevarrt címkén szereplő jelek és az alábbiak szerint kezeld.

A terméket elkülönítve, kifordítva, színvédő mosóporral a megengedett hőfokon mosd. A bevarrt címkén szereplő mosási hőfoktól ne térj el. A mosószer illetve az öblítő csak tökéletesen feloldva a vízben, nem koncentrált állapotban érintkezzen a termékkel. Az első mosás alkalmával esetleg színtöbblet távozhat az anyagból. Minden mosás után a színek fakulhatnak. Kézi mosásnál kíméletesen nyomkodva, dörzsölés, csavarás nélkül mosd a terméket. Rövid, kímélő centrifugálás után fektetve, formára igazítva szárítsd a terméket. A szárítás szoba hőmérsékleten, sugárzó hőtől távol történjen. A terméket lehetőség szerint mindig kifordítva vasald.

Textíliák kezelési jelképei:

 

Mosás

mosás nem mosható otthon kézi mosás

1. A „teknő, kád” jelkép a mosásra (kézzel vagy géppel végrehajtható) vonatkozó kezelési utasításokat tartalmazza. Magába foglalja az egyéb kapcsolatos nedves kezeléseket-áztatás, előmosás, öblítés, stb.-, illetve a víztelenítés (pl. centrifugálás) körülményeit is.

2. Nem mosható otthon. Ne tisztítsd otthoni körülmények között. A ruha speciális tisztítást igényel, célszerű tisztítóba vinni.

3. Mosás csak kézzel, legfeljebb 40 °C hőmérsékleten! Áztasd mosószeres vízbe, és gyengéden nyomkodd kézzel a ruhát, mellőzd a dörzsölést és az intenzív csavarást. Az öblítés kézzel könnyedén nyomkodva történjen, mellőzd a facsarást.

Ha szám van beleírva, a szám a maximum mosási hőmérsékletet jelenti. Ha nincs benne szám, akkor pöttyök vannak helyette, azok jelzik a hőmérsékletet: 3 pötty a forró, 2 pötty a meleg, 1 pötty a hideg víz jele. Ha nincs beleírva semmi, akkor bármilyen hőmérsékletet alkalmazhatsz.

Ha nincs alatta vonal, normál mosást jelent.

Ha egy vonal van alatta, akkor gyengédebben kell mosni, nem szabad teletömni a mosógépet, és csak minimálisan centrifugázzunk.

Ha duplán van aláhúzva, akkor nagyon kényes anyagról van szó, jelentősen kevesebb mennyiségű ruhával együtt tegyük a mosógépbe, és nagyon kímélő fokozaton (gyapjúmosás) mossuk.

mosás fokon hőmérsékleten kíméletes kezelés

1. Legfeljebb 30 °C hőmérsékleten mosható a ruha. Mosható mosógépben, különleges bánásmódot nem igényel.

2. Legfeljebb 30 °C hőmérsékleten mosható a ruha és kíméletes kezelést igényel. A mosás mechanizmusa csökkentett legyen, az öblítés, centrifugálás kíméletesen történjen.

3. Legfeljebb 30 °C hőmérsékleten mosható a ruha és nagyon kíméletes kezelést igényel. A mosás mechanizmusa csökkentett legyen, az öblítés, centrifugálás kíméletesen történjen. Facsarni, csavarni tilos.

4. Legfeljebb 40 °C hőmérsékleten mosható a ruha. Mosható mosógépben, különleges bánásmódot nem igényel.

5. Legfeljebb 40 °C hőmérsékleten mosható a ruha és kíméletes kezelést igényel. A mosás mechanizmusa csökkentett legyen, az öblítés, centrifugálás kíméletesen történjen.

6. Legfeljebb 40 °C hőmérsékleten mosható a ruha és nagyon kíméletes kezelést igényel. A mosás mechanizmusa csökkentett legyen, az öblítés, centrifugálás kíméletesen történjen. Facsarni, csavarni tilos.

Fehérítés

A fehérítés jele egy egyenlő oldalú háromszög. Ez mutatja, hogy lehet-e használni fehérítő vegyszert az anyag tisztításához. A mosás alatt-, illetve után vizes közegben végrehajtott fehérítés jelképe.

Az üres háromszög mindenféle fehérítés engedélyezését jelenti.

Ha a klóros fehérítés tilos, ezt a háromszögben elhelyezett, a háromszög belsejében a háromszög bal oldalával párhuzamos két vonal jelzi.

Ha semmilyen fehérítés nem alkalmazható, ezt a háromszög X alakú áthúzásával vagy teljes kitöltésével és X alakú áthúzásával jelzik.

fehérítés klórmentes fehérítés fehérítés tilos

1. Bármilyen fehérítő szerrel kezelhető.

2. Csak klórmentes fehérítő szerrel kezelhető.

3. Nem fehéríthető!

Szárítás

szárítás gépi szárítás gépben szárítani tilos hőmérsékleten

1. A szárítás jele egy négyzet. Ha van benne kör, akkor az a gépi szárítást (centrifugát) jelenti, ha nincs, akkor a kézi szárítás különböző fajtáit.

2. A négyzet alatt elhelyezett 1 vízszintes vonal kíméletes, 2 vízszintes vonal a fokozottan kíméletes szárító program alkalmazására hívja fel a figyelmet.

3. A körben elhelyezett 1 pont alacsony (50 °C), a 2 pont közepes (70 °C), a 3 pont magas (90 °C) hőmérsékletű szárítást engedélyez. Abban az esetben, ha nincs egy pont sem a körben, akkor ez azt jelenti, hogy a hőmérsékletre vonatkozóan nincs megkötés.

4. A gépi szárítás nem engedélyezett.

szárítás függesztve szárítás fektetve

1. A négyzetben elhelyezett egy függőleges vonal jelentése: A textiltermék függesztve szárítandó, a centrifugálás engedélyezett.

2. A négyzetben elhelyezett kettő függőleges vonal jelentése: A textiltermék függesztve, csepegtetve szárítandó, a centrifugálás nem engedélyezett.

3. A négyzetben elhelyezett egy vízszintes vonal jelentése: A textiltermék fektetve szárítandó, a centrifugálás engedélyezett.

4. A négyzetben elhelyezett kettő vízszintes vonal jelentése: A textiltermék fektetve, csepegtetve szárítandó, a centrifugálás nem engedélyezett.

szárítás árnyékban

A négyzet bal felső sarkában 45°-os ferde vonal arra hívja fel a figyelmet, hogy a textiltermék árnyékban (a napfénytől védve) szárítandó.

1. A textiltermék árnyékban (a napfénytől védve) függesztve szárítandó, a centrifugálás engedélyezett.

2. A textiltermék árnyékban (a napfénytől védve) függesztve, csepegtetve szárítandó, a centrifugálás nem engedélyezett.

3. A textiltermék árnyékban (a napfénytől védve) fektetve szárítandó, a centrifugálás engedélyezett.

4. A textiltermék árnyékban (a napfénytől védve) fektetve, csepegtetve szárítandó, a centrifugálás nem engedélyezett.

Vasalás

 

A háztartási vasalás körülményeire vonatkozik. A vasaló rajzában elhelyezett pontok a megengedett maximális hőmérsékletre utalnak.

vasalás

1 pont: A vasaló talphőmérséklete maximum 110 °C lehet.

Gőzölés nem ajánlott.

2 pont: A vasaló talphőmérséklete maximum 150 °C lehet.

3 pont: A vasaló talphőmérséklete maximum 200 °C lehet.

A jelkép áthúzva tiltást jelent. Vasalni tilos.

Vegyi tisztítás

vegyi tisztítás

1. A vegytisztításra vonatkozó útmutatások jelképe egy kör, de a szerves oldószerrel való kezelés mellett a kapcsolódó víztelenítésre és szárításra is vonatkozik. Az alkalmazható oldószerre a körben elhelyezett betű utal.

 

Bármely jelkép kiegészítve a kör alatt elhelyezett 1 vonallal a kíméletes, a 2 egymás alatti vonal fokozottan kíméletes kezelésre hívja fel a figyelmet.

 

A vegytisztítási műveletek jelképei a vegytisztító szakembereknek készül.

2. A „P” betű a perklór-etilén (tetraklór-etilén) alkalmazását és az „F” betű által engedélyezett oldószerek használatát is engedélyezi.

3. Tisztításkor bizonyos óvatosság szükséges, kíméletes vegytisztítás perklór-etilénnel (tetraklór-etilénnel) és az „F” betű által engedélyezett oldószerekkel.

4. Tisztítható szénhidrogén oldószerekkel (pl. benzin).

5. Professzionális vizes tisztítással tisztítható, profi szakember által.

6. A textiltermék vegyileg nem tisztítható!

VISSZA A KEZDŐLAPRA

Webáruház készítés