Blog

Így öltözz, ha vékonyabbnak akarsz látszani

2018.07.17 09:00

Bizony az öltözködéssel lehet trükközni, sokat tud dobni az összeképen, ha gondosan válogatod össze a darabokat és ügyelsz arra, hogyan viseld. Íme, néhány tipp dióhéjban.

Legelőször is mindennek az alapja a helyes méret kiválasztása. Ne válassz egy mérettel kisebbet, attól nem fogsz karcsúbbnak tűnni, csupán még jobban láthatóvá teszed azt, amit el szeretnél takarni. Ne válassz egy mérettel nagyobbat, téves gondolatmenet, hogy eltakar, sajnos az ellenkezőjét éred el vele, nagyobbnak fogsz tűnni egy nálad nagyobb méretezésű ruhában.

És akkor lássunk egy pár tippet:

1. Érdemes úgy öltözködnöd, hogy a ruhadarab kövesse a tested vonalát. Ez kivitelezhető szűken vagy lazán. Ha szereted a passzos felsőket, ruhákat, jöhet, ha inkább a laza darabokat szereted, akkor viseld úgy, hogy a derekadnál összehúzod, erre jó egy öv, vagy ha betűrve viseled. A derék karcsúsítására szintén jó tipp egy A-vonalú szoknya. Egy deréktól bővülő ruhadarab jó választás például akkor is, ha a pocakodat szeretnéd elrejteni. Mutatom képen is a leírtakat :)

 

2. V-nyak: A V-alakú kivágás optikailag nyújtja a felsőtestedet, ezáltal karcsúbbnak mutat. Plusz a dekoltázsadra viszi a tekintetet, tehát eltereli máshonnan a figyelmet.

 

3. A ruhadarabok hosszánál figyelj arra, hogy azt a részt takarja el, ami problémás számodra.

4. A színekkel is lehet ügyeskedni, igen, a fekete slankít, óvatosan azonban ezzel a színnel. Lehet, hogy karcsúsító hatást érsz el vele, viszont a korodat könnyen megtoldja pár évvel, és sápadtnak, nyúzottnak tűnhetsz benne, ha nem illik a bőrtónusodhoz. Persze nem kell teljesen lemondanod a fekete darabok viseléséről, egy következő cikkben kivesézzük, hogy használd.

A monokróm, azaz egyszínű öltözködés szintén jó trükk, hogy karcsúsító látványt érj el, hiszen nem vágja ketté élesen egy másik szín a testedet, így magasabbnak és vékonyabbnak tűnsz.

5. A mintákra nagyon figyelj. Ha csíkos, akkor legyenek inkább keskenyebbek a csíkok, illetve a hosszanti irányba futó vonalak nyújtják az alakot, mintásból pedig, virágok, pöttyök, kockák, ne legyenek túl nagyok a minták.

6.Tereld el a figyelmet egy különleges ékszerrel. Ha egy feltűnőbb kiegészítőt viselsz, egyből odavonzod a szemeket, így máris háttérbe szorítod a számodra kényes testrészeidet.

Ha szeretnél többet megtudni a testalkatokról, az öltözködés fortélyairól, megismerni jobban magadat: www.fmariann.hu

Webáruház készítés