Blog

Testalkatok

2018.07.02 10:00

Miért fontos tisztában lenni vele, melyikbe tartozol?

Mindannyiunk testalkata eltérő, körülbelül mégis bekategorizálható, milyen típusba tartozunk. Azért is érdemes tudnod, milyen az alaktípusod, mert így sokkal könnyebben tudsz olyan ruhadarabokat választani magadnak, amelyekben a legjobban mutatsz.

Lássuk a testalkat típusokat!

Testalkatok

 

Homokóra

 

A vállak és a csípő körülbelül egyforma szélesek, és ehhez karcsú derék párosul.

 

Hangsúlyozd a derekadat, emeld ki alakod nőiességét. Válassz, ha csak lágyan is, de a test vonalát követő derékhangsúlyos darabokat. Szoknyából erre jó megoldás a ceruzaszoknya, ami kiemeli szupernőies alakodat és a karcsú derekadat. Ugyanezt a hatást éred el az A-vonalú derékszoknyával is, amivel szintén nem lőhetsz mellé. Felsőkből jöhetnek a testhez álló darabok, ha viszont a laza szabású felsőket szereted, jó megoldás lehet, ha egy deréknál kezdődő alsórésszel betűrve viseled. Ruhából érdemes karcsúsított fazont választanod.

 

Alma

 

A test leghangsúlyosabb része a csípővonal felett van. A vállak és a derék szélesek, a has kidomborodik, a csípő keskenyebb.

 

A cél, hogy eltereld a figyelmet a hasról, karcsúsítsd a derekadat, íveld a csípődet.

A zsákruhákkal óvatosan, a hiedelemmel ellentétben épp felhívja a figyelmet arra, amit el szeretnél takarni. Egy mell alatt húzott darab például tuti választás, de a derekadat keskenyítheted övvel is. Szabásvonalból jöhet a karcsúsított, illetve az A-vonal.

Nyakkivágásnál például kifejezetten jó lehet a V-nyakkivágás vagy csónaknyak, de a klasszikus is jól állhat.

Szoknyából az A-vonalú vagy a ceruzaszoknya a legjobb.

 

Téglalap

 

A váll, a derék, a csípő körülbelül azonos szélességű, egyik testrész sem különösképp hangsúlyos, tehát itt a cél az alak formázása, nőiesítése.

Olyan ruhát érdemes választanod, ami kiemeli a vállaidat és a csípődet, formálja a melleidet, és keskenyítő hatást érsz el a derekadon.

Felsőből például egy vállnál, mellnél díszített darabbal vagy egy vállakat szabadon hagyó felsővel érheted el ezt a hatást.

Szoknyából például az A-vonalúval nagyon nőies alakot varázsolhatsz magadnak.

 

Körte

 

Az alsó testrész erősebb, mint a felső. A vállak keskenyek, a csípő szélesebb a vállaknál, a combok szélesek, a vádli formás.

A cél, hogy a felső testrészedre vidd a hangsúlyt, és az alsót finomítsd.

Ezt elérheted egy vállnál, mellnél díszített, például fodros, csipkés, húzott, egy vállakat szabadon hagyó vagy egy mintás felsőrésszel illetve jöhetnek a lazább, bő fazonú felsők is.

Nem árt figyelned rá, hogy a feltűnőbb, mintás darabokat deréktól felfelé viseld.

 

Szoknyából a legelőnyösebb a magasított derekú, az A-vonalú fazon. Ruhából is érdemes A-vonalút választanod.

Viselj bátran nagyobb ékszereket.

 

Fordított háromszög

 

A váll szélesebb, mint a csípő.

Tereld el a figyelmet a vállaidról, hangsúlyozd a csípődet, az alsótestedet.

 

Ezt megteheted például a derékhangsúlyos A-vonalú szoknyával, hiszen ez lefelé bővül, így ellensúlyozza a felsőtestedet. Válassz szoknyából világos, feltűnőbb darabokat, ami az alsótestedre vonzza a figyelmet.

Nyújtsd meg optikailag felsőtestedet. Ezt a hatást a V-nyakú felsőkkel érheted el, melyek keskenyítik vállaidat. Kerüld a vállnál díszítetteket, ezek szélesítik a vállaidat, válassz inkább ejtett vállú felsőrészt.

Ruhából szintén az A-vonalú, lefelé bővülő fazon a legjobb.

 

 

Ha nehezen tudod eldönteni, melyik alaktípusba tartozol, illetve milyen fazonú ruhák, milyen minták passzolnak az alakodhoz, illetve szeretnél többet megtudni a testalkatokról, az öltözködés fortélyairól, megismeri jobban magadat: www.fmariann.hu

Webáruház készítés