Blog

A „fordított háromszög” testalkat

2018.10.22 09:00

A fordított háromszög (vagy „V” alkat), amikor a váll szélesebb, mint a csípő.

Fordított háromszög testalkat

 

 

Ha ilyen testalkattal rendelkezel, a cél, hogy eltereld a figyelmet a vállaidról, és áthelyezd a hangsúlyt a csípődre, az alsótestedre, ezzel teremtve egyensúlyt a testarányaid között.

Ezt elérheted a kontrasztos öltözködéssel például, ha egy színes, mintás nadrágot vagy szoknyát egy sötét, kevésbé hangsúlyos felsővel viselsz.

A fazonokkal úgy tudsz játszani, hogy tömegnövelő hatást hozol létre a csípődnél. Erre jó lehet egy csípőnél díszített, fodros, zsebes, bővülő fazon.

Ruhából remekül áll ezen a testalkaton az alakkövető fazon, arra figyelj, hogy az ujjak felül ne legyenek puffosak, ráncoltak, mert azok csak még jobban erősítik a vállaidat. Egy A-vonalú ruhafazon is tökéletes, hiszen felül keskeny hatást, míg alul szélesítő hatást kelt.

Viselj övet a derekadon, ezzel karcsúbbá teszed a derekadat és homokóra sziluettet alakítasz ki.

A felsőválasztásnál arra figyel, hogy kerüld a vállszélesítő darabokat, pl válltömés, vállnál díszített ujjak, denevérujjú felső. Nyakkivágásból a V-nyakú, illetve a nyakban megkötős, szélesebb vállpántú felsők állnak jól.

Szoknyából egy fodros, rakott, bővülő A-vonalú biztosan jól mutat rajtad, nadrágból a trapéz szárú szuperül ellensúlyozza a felsőtestedet, igaz a trapézt jelenleg kevesen gondolják divatosnak.

 

Ha szeretnél többet megtudni a testalkatokról, az öltözködés fortélyairól, megismerni jobban magadat: www.fmariann.hu

Webáruház készítés