Testalkat típusok

Testalkatok

A következő testalkat elemzést elolvasva megtudhatod, melyik testalkat típushoz állsz a legközelebb. A típusoknál egy-egy tippet is találsz, milyen fazon lehet jó választás számodra. A ruhaleírásokból pedig kiderül milyen fazonú a ruha, így a kettőt összeadva még könnyebben tudsz olyat választani, ami passzol az alakodhoz.

 

Homokóra

 

A vállak és a csípő körülbelül egyforma szélesek, és ehhez karcsú derék párosul.

 

Hangsúlyozd a derekadat, emeld ki alakod nőiességét. Válassz, ha csak lágyan is, de a test vonalát követő derékhangsúlyos darabokat. Szoknyából erre jó megoldás a ceruzaszoknya, ami kiemeli szupernőies alakodat és a karcsú derekadat. Ugyanezt a hatást éred el az A-vonalú derékszoknyával is, amivel szintén nem lőhetsz mellé. Felsőkből jöhetnek a testhez álló darabok, ha viszont a laza szabású felsőket szereted, jó megoldás lehet, ha egy deréknál kezdődő alsórésszel betűrve viseled. Ruhából érdemes karcsúsított fazont választanod.

 

Alma

 

A test leghangsúlyosabb része a csípővonal felett van. A vállak és a derék szélesek, a has kidomborodik, a csípő keskenyebb.

 

A cél, hogy eltereld a figyelmet a hasról, karcsúsítsd a derekadat, íveld a csípődet.

A zsákruhákkal óvatosan, a hiedelemmel ellentétben épp felhívja a figyelmet arra, amit el szeretnél takarni. Egy mell alatt húzott darab például tuti választás, de a derekadat keskenyítheted övvel is. Szabásvonalból jöhet a karcsúsított, illetve az A-vonal.

Nyakkivágásnál például kifejezetten jó lehet a V-nyakkivágás vagy csónaknyak, de a klasszikus is jól állhat.

Szoknyából az A-vonalú vagy a ceruzaszoknya a legjobb.

 

Téglalap

 

A váll, a derék, a csípő körülbelül azonos szélességű, egyik testrész sem különösképp hangsúlyos, tehát itt a cél az alak formázása, nőiesítése.

Olyan ruhát érdemes választanod, ami kiemeli a vállaidat és a csípődet, formálja a melleidet, és keskenyítő hatást érsz el a derekadon.

Felsőből például egy vállnál, mellnél díszített darabbal vagy egy vállakat szabadon hagyó felsővel érheted el ezt a hatást.

Szoknyából például az A-vonalúval nagyon nőies alakot varázsolhatsz magadnak.

 

Körte

 

Az alsó testrész erősebb, mint a felső. A vállak keskenyek, a csípő szélesebb a vállaknál, a combok szélesek, a vádli formás.

A cél, hogy a felső testrészedre vidd a hangsúlyt, és az alsót finomítsd.

Ezt elérheted egy vállnál, mellnél díszített, például fodros, csipkés, húzott, egy vállakat szabadon hagyó vagy egy mintás felsőrésszel.

Nem árt figyelned rá, hogy a feltűnőbb, mintás darabokat deréktól felfelé viseld.

 

Szoknyából a legelőnyösebb a magasított derekú, az A-vonalú fazon. Ruhából is érdemes A-vonalút választanod.

Viselj bátran nagyobb ékszereket.

 

Fordított háromszög

 

A váll szélesebb, mint a csípő.

Tereld el a figyelmet a vállaidról, hangsúlyozd a csípődet, az alsótestedet.

 

Ezt megteheted például a derékhangsúlyos A-vonalú szoknyával, hiszen ez lefelé bővül, így ellensúlyozza a felsőtestedet. Válassz szoknyából világos, feltűnőbb darabokat, ami az alsótestedre vonzza a figyelmet.

Nyújtsd meg optikailag felsőtestedet. Ezt a hatást a V-nyakú felsőkkel érheted el, melyek keskenyítik vállaidat. Kerüld a vállnál díszítetteket, ezek szélesítik a vállaidat, válassz inkább ejtett vállú felsőrészt.

Ruhából szintén az A-vonalú, lefelé bővülő fazon a legjobb.

 

 

Ha nehezen tudod eldönteni, melyik alaktípusba tartozol, illetve milyen fazonú ruhák, milyen minták passzolnak az alakodhoz, szívesen segítek Neked, hogy biztosra menj!

 

További infó: http://www.fmariann.hu/

Webáruház készítés